Сімейне кафе-піцерія у Кропивницькому
Режим роботи:
ПН - НД: з 10:00 до 20:00
Замовлення приймаються до 19:30

Яку піцу замовити? Найпопулярніші види піци

Категорії

Піца - національне італійське блюдо, що стало загальносвітовим надбанням. У класичному варіанті є круглий коржик, покритий різними начинками (сир, томатний соус, помідори, зелень та ін.). У нашому-онлайн ресторані є свої «фішечки» в її приготуванні, які прекрасно працюють. Якщо Ви вирішуєте, яку піцу замовити собі в офіс, додому, або на посиденьки з друзями, то зараз ми Вам все розповімо, заодно пояснимо, яка буває піца.

Звідки взялася ця піца і яка вона буває?

Прадідом піци були деякі страви в Стародавньому Римі, які подавалися на хлібі. Після того, як в Європу привезли помідори і почали їх вирощувати, італійці вперше почали готувати піцу. Сталося це на початку 1500-х років в місті Неаполь. Через 200 років з'явилися пекарі пиццайоло, що спеціалізуються виключно на піці (назвіть нашого шеф-кухаря піццайоло, і він дуже мило посміхнеться).

Які види піци бувають? Зараз ви можете зустріти величезну різноманітність варіантів, популярні види піци з класичними начинками: Маргарита і Піца 4 сира. Їм на п'яти наступає піца, яка створювалася кухарями інших країн: Баварська, Грецька. Можуть бути успішні різні авторські варіанти. Існує і закрита піца, яка чимось нагадує пироги з начинкою, вона називається Кальцоне.

Популярні види піци

Смак - це відчуття суб'єктивне, хтось в захваті від морепродуктів, хтось від вершкового сиру, комусь подавай все що завгодно, але тільки без м'яса. Тому ми розповімо про те, які найпопулярніші види піци є, а Ви вже самі вирішуйте, яку піцу вибрати.

Піца Маргарита. Отримала свою назву на честь королеви Маргарити Савойської, що мала слабкість до цієї страви. Це класична і при цьому найдемократичніша за своєю вартістю піца, до складу начинки якої входять сир моцарелла, помідор, соус томатний і пряні трави. Якщо Ви вирішуєте, яку піцу можна замовити так, щоб це було недорого, то Маргарита буде відмінним вибором. При цьому у неї просто шикарний смак через найніжніший сир і соковитий помідор.

Піца 4 сира. Це теж класичний варіант піци, який подається в багатьох ресторанах. Шеф-кухарі періодично сперечаються між собою, які саме сири повинні входити в цей рецепт піци, так як ті, які використовувалися спочатку, виробляються лише кількома італійськими фермерами старої школи, і їх на всіх не вистачить.

Кальцоне. Та сама, що стоїть особняком, закрита піца. Смачна страва центральних і південних регіонів Італії. Її готують в п'яти різних видах, як класичних (Кальцоне Неаполь), так і не дуже (Кальцоне з лососем, або Кальцоне з шинкою). Ці види піци за заявою своїх шанувальників, є більш соковитими, ніж їх відкриті світу брати.

Дари моря. Досвідчені любителі морепродуктів і червоної риби верещать від захвату, коли бачать таку піцу навіть на картинці, а Ви можете її замовити і спробувати особисто. У начинку входить лосось холодного копчення, маслини, морський коктейль, вершковий соус, листя шпинату і сир моцарелла.

Гавайська. Є люди, які отримали тілесні ушкодження в гарячих суперечках про те, звідки взявся рецепт цієї піци, де поєднується ананас з курячим філе. Найвірогідніша версія полягає в тому, що її винайшов в 1962 році Сем Панопулос, грек, який емігрував до Канади, і відкрив свою піцерію. Піца гавайська - це один із найбільш уживаних в світі варіантів піци.

Баварська. Oh, du lieber Augustin, Augustin, Augustin !!! Ця піца, названа на честь регіону Німеччини, де проводять фестиваль Октоберфест і строго шанують традиції. Вона змусить носити шорти на підтяжках і наспівувати знаменитий мотив будь-якого, хто вирішить її замовити. Для начинки використовуєтся бекон, ковбаски мисливські, зерниста гірчиця, консервовані гриби, маринована цибуля, маслини, петрушку, томатний соус і сир. Виходить незрівнянно!

Трохи про розміри, кілограми і калорії

Ми не були б самими собою, якби не запропонували Вам що-небудь таке, чого немає більше ні в кого. Які розміри піци бувають?

Більшість піц можна замовити в розмірах:

  1. Стандартний - 30 см, 660гр;
  2. Великий - 40 см 1070гр;
  3. Дивно величезний - 100см, 2090гр.

Останній варіант використовується для того, щоб насичувати великі і веселі компанії, дивувати Ваших гостей, відзначати раптові корпоративи.

Незважаючи на те, що піцу можна назвати калорійною їжею (її калорійність коливається в межах 160-210 ккал на 100 г продукту) - це дуже збалансований за вмістом білків, жирів і вуглеводів продукт. Якщо Ви ведете активний спосіб життя або багато працюєте, то велика піца на вихідних буде прекрасно заповнювати втрачені за тиждень сили. Якщо Ви рухаєтеся мало і рідко піднімаєте щось важче авторучки, то виходьте на піцу не один на один, а з друзями - це допоможе не набирати зайві кілограми!

( 6 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*
Доставка по місту
Доставка по місту
Свіжі інградієнти
Свіжі інградієнти
Гарне обслуговування
Гарне обслуговування
Самовивіз з кафе-піцерії
Самовивіз з кафе-піцерії